Atomic Eyes 2.10 x 1.50 meter
Mijn muziekstudio in Artoll foto A Derks
Ventilatorman foto A Derks

Project Zueinander gefunden Artoll November 2023

Van 11 to 26 november heb ik in Artoll Kunstlabor in Bedburg-Hau Germany, deelgenomen aan het project Zueinander Gefunden. Met 12 kunstenaars hebben we gedurende 2 weken gewerkt als artist in residence.
Mijn eerste idee was om aan de ene kant van de ruimte een groot beeld te maken en daartegenover op de muur een grote tekening. 2D overgaand in 3D en vice versa. Uiteindelijk is het een installatie geworden bestaande uit heel verschillende elementen, tekeningen, objecten.
Vooral de tekening ‘Atomic Eyes’ is van belang; hoe de figuur in de achtergrond verdwijnt en tegelijkertijd naar voren komt. Of het beeld ‘Ohne Liebe’ waarin totaal verschillende elementen elkaar vinden. Maar ook de schommel met blauwe zwemvliezen, of de figuur met een ventilator in zijn buik, die een prachtig hol geluid maakt in de ruimte. De platen met gedroogde koolbladeren en de skies in het raam en op de grond. En, uiteindelijk volkomen autonoom, de cirkel met daaraan een arm en het woord red. Het woord ‘Yellow’ van draadstaal, of een arm van kippengaas op een standaard. En het woord Black bij het beeld met luchtpompen en een blauwe stalen vorm met kruis.
Samen vormen zij een totaalbeeld.

 

 

Atomic Eyes 2.10 x 1.50 meter
Mijn muziekstudio in Artoll foto A Derks
Ventilatorman foto A Derks