My City Revisited II

My City Revisited II

De tentoonstelling 99 + 1, Vrije Kunst in Nijmegen ( Kunst van eigen bodem), in Museum het Valkhof in Nijmegen, is ontwikkeld door Nico Huijbregts i.s.m. Museum het Valkhof.
Nico heeft over 99 kunstwerken geschreven van 99 kunstenaars. Hij heeft de kunstwerken gezien, op locatie, bij tentoonstellingen, in het atelier. Het zijn evenzovele mooie verhalen geworden die gebundeld zijn in het prachtige boek ’99 +1 Vrije kunst in Nijmegen’. Hierin staat ook van iedere kunstenaar een portretfoto gemaakt door Inge Hondebrink.
Pascale Companjen heeft het boek vormgegeven.
9 juni tot en met 16 september 2018

In ‘My City Revisited II’┬áneemt ‘de stad’ als gegeven een centrale plaats in. De complexiteit van straten en patronen van geluiden, geuren en sporen. Samen vormen ze een ondoorzichtig, gelaagd gegeven, dat op alle mogelijke manieren en vanuit verschillende perspectieven bekeken kan worden.
Het is intrigerend te leven in een stad die men als herkenbaar ervaart , terwijl die stad van dag tot dag in beweging is, bijna als een zelfstandig levend organisme.
Oncontroleerbaar. Onkenbaar.
Zo ontstaat ‘De Onverklaarbare Stad’: een zoektocht naar de geheimen van de stad in de vorm van sporen, lijnen, volumes en gedachten die bij elkaar gebracht worden.

My City Revisited II is een installatie, een driedimensionale tekening met echt of fictief perspectief, met driedimensionale stalen constructies , lijnen van linten en architectonische vormen van karton waarop getekend is of die zwart geschilderd zijn, die een zwaarte suggereren die er niet is.
Een installatie waarin twee- en drie dimensionale vormen opgenomen in een patroon van lijnen, sporen en schaduwen, waardoor een beeld ontstaat dat steeds lijkt te veranderen.

 

My City Revisited II